Cupping

De methode om zuigkracht ter genezing te gebruiken is een zeer oude methode. Bij cupping verhit men de lucht in het glas, de zogeheten "cup" die men vervolgens op een plek op het lichaam plaatst.

Door afkoeling van de lucht ontstaat er onderdruk en zuigt het glas zich vast. Het plaatsen of bewegen van cups is erg effectief om energie en bloed in beweging te krijgen. Ik gebruik het vaak in combinatie met een massage, met name een vitaliteit massage, om zo de energie stroom weer of beter op gang te brengen. Het wordt ook vaak toegepast bij stagnaties, zoals chronische pijn en spierverkramping. Ook als er geen stagnaties zijn is een cupping massage een weldaad, het geeft een energiek gevoel, de bloedcirculatie tussen huid en spieren is nu volledig geactiveerd. Op plaatsen waar men veel energie ophopingen (hitte) kan verwachten met namen heiligbeen, nek, geeft de cupping massage een bevrijdend gevoel. Het kan zijn dat op de huid rode strepen zichtbaar worden, deze verdwijnen na 2 dagen weer van zelf.

Deze massage techniek kom je over heel de wereld tegen van China, Indonesië, India, Suriname, Turkije, Spanje en zelfs in Afrika.