Vunkuwa

Vunkuwa vindt zijn oorsprong in 10.000 jaar oude technieken van healing en natuurlijke geneeswijzen. Reeds van oudsher werd een grote diversiteit aan genezende methoden gebruikt. Veel van deze wijsheid werd van generatie op generatie doorgegeven en de diep gewortelde traditie van natuurlijke genezing werd zo door de eeuwen heen gevoed. De schoonheid van Vunkuwa Afrikaanse Massage ligt in de eenvoud en de toepassing er van, deze natuurlijke massage therapie is een intensive krachtige massage en geeft de essentie van welzij.

WAT KOMT VAN DE AARDE

ZAL JOU KOESTEREN EN TOT LEVEN BRENGEN.

Relax met de Vunkuwa behandeling:

Dompel jezelf onder in de essentie van Afrikaanse natuurlijke remedies. De behandelingen zullen je welzijn herstellen en voeden, stress en spanning verminderen, rugpijn en stijfheid wegnemen, hoofdpijn en migraine handelbaar maken. De behandeling wordt toegepast met de rijkdom van Afrikaanse planten en kruiden, massageoliën en crèmes geven je de rijke aroma’s van de bergen en valleien van Afrika.

Afrikaanse massage Vunkuwa,

Planten, helende technieken, verbondenheid en spiritualiteit. Dat zijn de onderdelen van de holistische Afrikaanse massage Vunkuwa.

Het eerste deel van de massage, meditatie is belangrijk voor de masseur. De masseur zorgt er voor dat hij zelf ontspannen is voordat de behandeling wordt gegeven. Zo kun je je beter concentreren op de cliënt en kun je voelen waar de blokkades zitten. Bij een Vunkuwa massage is een goede ademhaling van groot belang zowel voor de masseur als zijn client. Hierdoor maak je energie vrij en het helpt eveneens om te ontgiften. Door je te richten op de ademhaling kan het contact met je cliënt zich bovendien verdiepen. Schudden, trekken en balanceren worden toegepast op voeten, benen, billen, heupen, rug, nek, schouder en hoofd. Het lichaam wordt in een ontspannende fase gebracht dit stadium is van groot belang voordat we overstappen naar de 2de fase van de massage. Note! Warme voeten weergeven een ontspannen toestand weer van het lichaam, echter bij koude voeten duidt dit nog op te veel spanning, dus geen goede doorstroming van je energie!

Het tweede gedeelte van de massage bestaat uit de opwarming van de spieren door middel van verschillende handgrepen. Als eerste breng je in ruime mate massagecrème aan, in de crème zit ondermeer de Afrikaanse Patat. De wortel van deze plant helpt onder anderen bij het herstel van de huid en geeft een energieboost. Dit laatste is ook weg gelegd voor de Agathosma Betulina, dit blad bevind zich ook in de crème. Met stevige handgrepen op de achterzijde van het lichaam wordt de massage vervolgd, door krachtig, diep waar nodig, met grote warme handen, knokkels, onderarm, duim of vingertoppen, liefdevol en zorgzaam wordt de massage voortgezet.

Het hoofd is een belangrijk onderdeel van de massage. Daar kunnen zich spanningen ophopen. Massagegrepen kunnen er voor zorgen dat de overtollige energie het lichaam verlaat. Met de vingertoppen wordt de hoofdhuid gemasseerd, het subtiel trekken aan de haren zorgt er voor dat het laatste restje spanning uit het lichaam verdwijnt, zodat je in optimaal staat van ontspanning komt. Nadat de gehele achterzijde van het lichaam is behandeld is de voorzijde aan de beurt, hier wordt de buikmassage in verwerkt. Als afsluiting wordt het hoofd gemasseerd zodat je geheel ontspannen de massage kan afsluiten.

Massage duur tussen 90 en 120 minuten.

Dit moet je eens geprobeerd hebben, dan valt al het andere in het niet.