Visie

Mijn visie is holistisch, dat wil zeggen ik zie het lichaam en geest als een. Is de geest onrustig, dan uit zich dat  in het lichaam. Is de geest niet vrij, is het lichaam niet vrij "blokkade". Het blijft altijd een wisselwerking tussen geest en lichaam.

Het lichaam is een uiting van de geest! Zeker in deze maatschappij waar we continu worden blootgesteld aan energie, positief als wel negatief. Die we bewust en onbewust tot ons nemen. Hierdoor raakt de balans "energie" verstoord waardoor we lichamelijk en geestelijk klachten krijgen. Het is mooi om niet alleen met het lichamelijke bezig te zijn. Ga ook eens kijken waarom je bepaalde klachten krijgt, zoals pijn aan je heup, en vast zittende schouder of pijn aan je nek.

Door bewustwording van je eigen lichaam kun je al veel zelf oplossen. Soms heb je een handje nodig om in je proces verder te gaan. Een zachte massage met warme kruidenolie om zo weer je lichaam te voelen, een stevige diepte massage om nog net even dat stukje los te maken wat al zo lang heeft vast gezeten. Dit geeft ook een bevrijding aan het lichaam net zoals dat moeilijke gesprek met je college op het werk.

Met aandacht en gedachte kom je een heel eind. Want ook gedachte is energie, wat stuurt er anders jou spieren aan, dat is jou gedachte. Deze kan positief maar ook negatief zijn. Denk dus goed na wat je denkt. Dit uit zich ook in het lichaam. 

Met aandacht wil ik alleen maar masseren.